Bereken je premie

Het afsluiten van een overlijdens­risico­verzekering (ORV) doe je snel en eenvoudig. In 4 stappen. 

Stap 1: Bereken je premie

Kies de opties voor een ORV die bij jou past. Denk aan het verzekerde bedrag, het soort ORV, de looptijd, wel/geen partner meeverzekeren. We berekenen dan direct je premie. Je kunt daarbij kiezen voor een vaste premie of variabele.

Stap 2: Vul je gegevens in

Het aanvragen van een offerte begint met het invullen van je persoonlijke gegevens, zoals naam, adres en woonplaats. Voor het afronden van je aanvraag zijn nog wat verdere gegevens nodig. 

Stap 3: Rond de aanvraag af

Omdat je de aanvraag zelf doet (zonder adviseur) zijn we wettelijik verplicht je om wat nadere informatie te vragen, o.a. of je al een ORV hebt of hebt gehad. Hierna is je aanvraag klaar en start direct een voorlopige ongevallen­dekking - deze is drie maanden geldig, zolang we je aanvraag in behandeling hebben.

Stap 4: Vul de gezondheids­verklaring in

Na het indienen ontvang je per e-mail een aanvraag­bevestiging. Ook ontvangt de verzekerde de inloggegeven voor het invullen van de gezondheids­verklaring. Zodra die digitale gezondheids­verklaring volledig is ingevuld en ingediend nemen we je aanvraag in behandeling.

Product­informatie

Bij de WHAOW! overledens­risico­verzekering bepaal je zelf de looptijd van de verzekering en het verzekerde bedrag. Het maximale verzekerde bedrag is afhankelijk van je leeftijd. Zie hieronder.

  • leeftijd 18 tot en met 50 jaar, maximaal te verzekeren bedrag: €500.000,-
  • leeftijd 51 tot en met 60 jaar, maximaal te verzekeren bedrag: €300.000,-
  • Leeftijd 61 tot en met 65 jaar, maximaal te verzekeren bedrag: €75.000,-

Ook bepaal je zelf of het verzekerde bedrag tijdens de looptijd gelijk blijft of daalt. Je kunt daarbij kiezen uit drie opties (klik open voor meer info):

Gelijkblijvende ORV

De gelijkblijvende risicoverzekering is vooral geschikt om risico’s af te dekken die een langere periode op hetzelfde niveau blijven. Denk bijvoorbeeld aan een gelijkblijvende hypotheekschuld. De WHOAW ORV keert na overlijden een verzekerd bedrag uit dat tijdens de totale looptijd van de verzekering gelijk blijft.

Annuïtair dalende ORV

De annuïtair dalende risicoverzekering is vooral geschikt om te koppelen aan een annuïtair dalende hypotheek. In geval van overlijden kunt u met deze overlijdens­risicoverzekering uw hypotheek (grotendeels) aflossen. De daling van uw verzekerd kapitaal is dan afhankelijk van de rente voor uw hypotheek en sluit aan op de daling van de hypotheekschuld. In de eerste jaren van de verzekering daalt het verzekerd bedrag nauwelijks. Aan het einde van de looptijd gaat dit sneller. Uw hypotheekschuld daalt dan namelijk ook sneller.

Lineair dalende ORV

De dekking van een lineair dalende risicoverzekering neemt elk jaar met eenzelfde bedrag af. Je kiest hiervoor als je ervan uit gaat dat nabestaanden, bij een vroegtijdig overlijden, meer financiële steun nodig hebben dan later. Dit speelt bijvoorbeeld als er jonge kinderen zijn of bij het afsluiten van een lineaire hypotheek, waarvan de lasten aanvankelijk hoger zijn.

vraag offerte aan > vul je persoonlijke gegevens in > kies de verzekering die je is aangeraden
[zie het adviesrapport van je hypotheekadviseur]